fbpx

Prismelysekroner eller rå industrilamper

Prismelysekroner eller rå industrilamper sætter  stilen i din boligindretningen. Vi har et stort udvalg af lamper. Alt fra bordlamper, loftlamper, lysekroner og de fede klassiske saxelamper.

Husk at tilmeld dig mit nyhedsbrev, jeg udsender kun når der er nyt.

Klik på et produkt for at se flere billeder samt beskrivelse og mål af varen.

Viser 1–30 af 44 resultater

Historien om Jieldelampen

Jean Louis Domecq (1920-1983) skabte Jielde, den mest robuste arbejdslampe i verden.

1950: Træt af at lede efter en pålidelig og praktisk lampe til at udstyre maskinerne i hans værksted, beslutter Jean-Louis Domecq, at designe og konstruere sin egen lampe. En lampe, der skal fungere godt under stærkt krævende omstændigheder.

1951-52: Mr. Domecq bruger 2 år på at industrialisere produktionen.

1953: Der er efterspørgsel efter en lampe, der opfylder høje industrielle krav, og Jielde-firmaet er etableret. Firmanavnet stammer fra initialerne til designeren, JLD.

1955: I den første brochure afslører Jielde detaljer om hans bemærkelsesværdige fælles konstruktion (1, 2, 3). Elektriciteten transporteres gennem samlingerne ved hjælp af en genial mekanisme, der eliminerer nødvendigheden af ledninger. I første halvdel af det foregående århundrede skete der mange ulykker på grund af brud på kabler, forårsaget af manglende tilstedeværelse af holdbare syntetiske isoleringsmaterialer.

1961: Den uforgængelige “Standard” (Socle Standard, Equerre, Bras, Bloc-Réflecteur, komponenter), som kunderne er begyndt at kalde det, forlader Jielde-værkstedet, for at udstyre flere og flere designafdelingsborde.

1987: Loftkollektionen oprettes. Ved designmæssigt at løfte udseendet og fornemmelsen af den originale lampe til at opfylde standarderne for krævende moderne forbrugere, giver denne nye designlinje alle mulighed for at nyde de industriindspirerede Jielde-belysningsobjekter i deres hjem og arbejdsmiljøer.

2001: Jielde-firmaet udvides til lande over hele verden. Repræsentanter i Europa og Japan er for nylig sammen med Jielde USA, distributør for Nordamerika.

2006: Signal Collection introduceres som en mindre, farverig version, perfekt til hjemmemiljøet.

2010: Augustin modellen introduceres og er hurtigt blevet en del af Jielde-familien, fra konstruktion til paletten med tilgængelige farver. Austion modellens ophæng findes i 4 størrelser.

Jielde-lamper anerkendes for at være ikoniske stykker af industriel fransk kunst, de er håndlavet i Lyon, Frankrig med den samme originale ånd.

Kilde: Jielde

 

Dell Lampen

Christian Dell’s bordlampe model 6632 er en del af serien ”Kaiser Idell  6607- 6632.  Denne serie er en af de mest solgte serier, hvor 6631 er langt den største. Model 6632 er mere sjælden og meget sværere at finde.

Christian Dell var en tysk designer og sølvsmed, som var en af hovedmændene bag Bauhaus skolen og dens mange design succeser, fyldt med innovation og nytænkende design.

Han arbejdede som formand på Bauhaus’ metalværksted i Weimar fra 1922 til og med 1925. Her var Dell bagmand for en meget innovativ og banebrydende designstil.
Bauhaus stilen indtager sin helt egen plads i det 20. århundredes kulturhistorie, og den omfattede arkitektur, design, kunst og de nye medier. Bauhaus var en af de første læreanstalter inden for design og førte adskillige af de mest fremragende af tidens arkitekter og kunstnere sammen.

I 1926 og i årene fremefter gav Christian Dell liv til et hav af lamper og lyskilder hvoraf mange blev produceret på lampefabrikken Gebr. Kaiser & Co. Blandt de største af Christian Dells lamper er bordlampemodellen 6631, som første gang gik verden i møde i 1936. 

Modtagelsen var MEGET positiv. På rekordtid blev 6631 den førende model i KAISER idell™-serien. En serie som var resultatet af Dells samarbejde med Gebr. Kaiser & Co.   

Denne lampe er fortsat et af de mest populære valg for design-entusiaster, og står som et flagskib for Bauhaus skolens innovative og skelsættende tilgang til materialer og formgivning. 

Kilde: https://www.jacobsenplus.dk/christian-dell/

 

Ring eller send os en mail hvis du har spørgsmål

Addresse

Ole Steffensvej 5 1.sal
2930 Klampenborg
Danmark

Kontakt

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489