fbpx

Find din Keramik hos Villaverte

Find din Keramik hos Villaverte til din boligindretningen.  Det er med til at give din indretning din personlige stil. Vi vil jo gerne alle have de lækre dyre designere, men mindre kan også gøre det. Jeg finder de ting jeg godt kan lide og vælger ud fra, om jeg kan lade dem stå, eller bare må have dem. Sæt keramikken sammen med ting der passer i farve og helheder.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og få besked når der er nye varer.

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Find din Keramik hos Villaverte

De tidligste fund af keramik fra Danmark stammer fra Ertebølletiden.

Kunstnerkeramikken opstod i 1880’erne ved bl.a. Thorvald Bindesbøll og de tre søskende Joakim SkovgaardNiels Skovgaard og Suzette Holten samt Elise Konstantin-Hansen.

I 1930’erne, da brugskeramikken generelt bevægede sig i funktionalistisk retning, blev navne som Lisbeth Munch-PetersenChristine SwaneGertrud Vasegaard og Eva Stæhr-Nielsen nærmest synonyme med præcis, stram og klassisk formsans.

De fleste kunstnerkeramikere havde i perioder arbejde for Den Kongelige Porcelainsfabrik og Bing & Grøndahl, og ligeledes må også nutidige kunstnere siges at have haft stor indflydelse på dele af virksomhedernes produktioner, især i forhold til udformningen af skulpturelle objekter. Især Axel Saltos porcelæns- og stentøjsarbejder var banebrydende, både på grund af hans brug af det keramiske ornament og som formgivning betragtet.

I mellem- og efterkrigsårene udviklede kunstnerkeramikken sig i meget eksperimental retning af modernistiske kunstnere som Erik NyholmEjler BilleHenry Heerup og Asger Jorn. Disse kunstnere arbejdede hver især ukonventionelt med materialet og havde oftest pottemagere til at assistere sig teknisk. Det samme kan siges om den yngre generation af kunstnerkeramikere, hvis produktion i lige så høj grad er kendetegnet ved keramiske værker som ved mere traditionelle udtryksformer, fx Bjørn NørgaardKirsten ChristensenPeter BrandesLars RavnNils Erik Gjerdevik og Peter Carlsen (f. 1955).

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

2 + 1 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489