fbpx

Find din næste plakat eller billede hos Galleri Villaverte

Find din næste plakat eller billede hos Galleri Villaverte . Vi har et stort udvalg af kunst, akvareller, stregtegninger, litografier, tryk og stik i smukke gamle sølvrammer.

  Galleri Villaverte indrammer billeder og plakater i smukke gamle franske sølvrammer.

 

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nye varer.

Find din næste plakat eller billede hos Galleri Villaverte.

 

Georges Braque

Georges Braque født  1882 i  Val-d’Oise og  dødede 1963 i Paris. Han var  maler og skulptør. Han og Pablo Picasso grundlagde kubismen.

Braque voksede op i Le Havre i en familie af bygningsmalere og blev selv uddannet maler. Fra ca. 1897 til 1899 fik han aftenundervisning på den lokale kunstskole. Han fik svendebrev som dekorationsmaler i Paris i 1901. Året efter besøgte han Académie Humbert, hvor han var til 1904.

Braques tidlige arbejder var impressionistiske, men hurtigt begyndte han at male i fauvistisk stil. I 1907 udstillede han  i Salon des Indépendants. Han malede bl.a. sammen med Henri Matisse, Raoul Dufy, Othon Friesz og Andre Derain. Han var desuden inspireret af Maurice Vlaminck.
Fra 1908 viste hans billeder en drejning mod geometri og simultanperspektiv.

Samarbejdet med Pablo Picasso begyndte i 1909.

I 1911 introducerede Braque fragmenter af ord og tal i sine kompositioner, og i 1912 anvendte han avis- og tapetstykker på lærredet og opfandt derved teknikken papier collé, der var forløberen for collagen.

Samarbejdet med Picasso blev afbrudt, da den franske hær blev mobiliseret i 1914 på grund af 1. verdenskrig.

I 1917 blev han hårdt såret og vendte tilbage til Normandiet. Han malede mest alene. Hans stil blev efterhånden mere naturalistisk og farverig, ligesom han anvendte flere overfladeteksturer. Han begyndte at sætte menneskelige figurer ind i sine landskaber, og han malede mange stillebenbilleder. I 1948-1956 udarbejdede han en række atelierbilleder, som blev hans sidste højdepunkt. Han fortsatte med at male livet ud og efterlod sig malerier, grafiske arbejder og skulpturer.
Flere af hans værker er udstillet på Statens Museum for Kunst.

Pablo Picasso

Fransk kunstmaler,  født 25. oktober 1881 i Mallage og døde den 8. april 1973 i Mougins i Frankrig.

Picasso anses for at være en af det 20. århundredes største malere og en af stilskaberne inden for moderne kunst. Sammen med Georges Braque grundlagde han kubismen.

Picasso malede gennem sin karriere i mange forskellige stilarter og lavede også skulpturer. 

Picasso havde det svært i skolen fordi han var ordblind. De vanskeligheder var dog også med til at skabe hans malerier, idet Picasso malede tingene, som han så eller følte dem, og hans stil var uden tvivl påvirket af hans ordblindhed.

Picassos mest berømte værk anses for at være maleriet Guernica – en afbildning af tyske flys bombning af byen Guernica under Den Spanske Borgerkrig. Picassos unikke udtryk og indflydelse på det 20. århundredes kunsthistorie har gjort hans billeder uhyre eftertragtede.

Således blev maleriet Garçon à la Pipe (1905) i 2004 solgt for en rekordpris på $ 104 millioner.

Der er lavet en animeret kortfilm over Picassos mest kendte maleri, Guernica.
Se det hele her

 

Tal Coat

Tal Coat var søn af en fisker og blev født i 1905.  Uddannet som grovsmed i 1918, begyndte han at lave skulpturer og fik en friplads på en højskole. Efter en tid som sekretær for en notar, fik han et job som dekoratør på en porcelænsfabrik i Bretagne.

I 1924 ankom han til Paris og fik plads på Académie de la Grande Chaumiere , en kunst skole for skulptører og malere. Akademiet lå i den absolut laveste ende, der var fri adgang og der blev ikke undervist efter de klassiske termer og var fri for en akademisk tilgang.

Efter endt militærtid i 1926, mødte han Auguste Fabre og Henri Bénézit og udstillede i deres galleri for  første gang under navnet Tal Coat.

Tal Coat omgik en lang række af datidens kunstnere. I 1945 efter krigen og frem til 1963 udstillede han på de største galerie i Frankrig.

I 1963 var han sammen med Joan Miro og Ubac til at stifte Maeght Foundation, hvor han designede en mosaikvæg til indgangen. I 1968 fik han Grand Prix Nationale des arts.  Han døde efter en lang karriere i 1985.

 

 

Ring eller send os en mail hvis du har spørgsmål

Addresse

Ole Steffensvej 5 1.sal
2930 Klampenborg
Danmark

Kontakt

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489