fbpx

Smukke Svenske kludetæpper lyse og rene

Se det store udvalg af Smukke Svenske kludetæpper lyse og rene i skønne farver. Jeg har også gamle  vattæpper fra Frankrig, Sverige og Danmark.
Tryk på varen for at se mål, flere billeder og beskrivelse af varen.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og få besked når jeg har nye varer.

 

Historien om de svenske kludetæpper

Historien: Trasmattor – kludetæpper – har ligget på gulvene i torp og på herregårde, i køkkener og i de fine stuer overalt i Sverige. Gamle kludetæpper blev lavet af de klude og det stof som var tilgængeligt, og kunsten at væve gik i arv fra mor til datter.

Genbrug

Før i tiden måtte man ikke smide noget væk som kunne genanvendes, alt kunne gøre nytte. Dette gjaldt også gamle klude, nedslidt tøj og udtjent stof fra husholdningen. Overalt på landet i Sverige kunne man støde på kludehandlere, som rejste rundt til hjemmene for at købe aflagte tekstiler, som de igen solgte videre til papirindustrien, og som blev anvendt i produktionen af papir.

Men i midten af 1800-tallet forandredes produktionsprocessen på papirfabrikkerne. Træmasse blev den moderne råvare til papirproduktion, og efterspørgslen efter tekstilmasse mindskedes.

Kludetæppets historie startede omtrent ved denne tid. Den begyndte ikke i de små torp og bondegårdene, men på herregårde, slotte og i fornemmere hjem. Der havde man store sale og og rum, som blev møbleret specielt til højtider, helligdage og gæster. Gamle smukke svenske kludetæpper er blev statussymboler. Efterhånden bredte moden med kludetæpper sig —– fortsættter… her Historien:

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

7 + 5 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489