fbpx

Christian Dell lampe Bauhaus mod 6632

DKK 3,495.00

Solgt

Varenummer (SKU): L51 Kategori: Tags: , ,

Beskrivelse

Christian Dell lampe Bauhaus mod 6632

Sjælden Christian Dell bordlampe mod 6632 er en del af serien ”Kaiser Idell  6607- 6632.  Denne serie er en af de mest solgte serier, hvor 6631 er langt den største. Model 6632 er mere sjælden og meget sværere at finde.

Christian Dell var en tysk designer og sølvsmed, som var en af hovedmændene bag Bauhaus skolen og dens mange design succeser, fyldt med innovation og nytænkende design.

Han arbejdede som formand på Bauhaus’ metalværksted i Weimar fra 1922 til og med 1925. Her var Dell bagmand for en meget innovativ og banebrydende designstil.
Bauhaus stilen indtager sin helt egen plads i det 20. århundredes kulturhistorie, og den omfattede arkitektur, design, kunst og de nye medier.

Bauhaus var en af de første læreanstalter inden for design og førte adskillige af de mest fremragende af tidens arkitekter og kunstnere sammen.

I 1926 og i årene fremefter gav Christian Dell liv til et hav af lamper og lyskilder hvoraf mange blev produceret på lampefabrikken Gebr. Kaiser & Co.

Blandt de største af Christian Dells lamper er bordlampemodellen 6631, som første gang gik verden i møde i 1936.

Modtagelsen var MEGET positiv. På rekordtid blev 6631 den førende model i KAISER idell™-serien. En serie som var resultatet af Dells samarbejde med Gebr. Kaiser & Co.

Denne lampe er fortsat et af de mest populære valg for lampe entusiaster.  Den står som et flagskib for Bauhaus skolens innovative og skelsættende tilgang til materialer og formgivning.

Kilde: https://www.jacobsenplus.dk/christian-dell/

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev. Så får du besked om nye lamper som denne Christian Dell lampe Bauhaus mod 6632