fbpx

Karismatisk TAL COAT i fransk sølvramme

DKK 3,995.00

Solgt

Varenummer (SKU): A47 Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Karismatisk TAL COAT i fransk sølvramme

Tal Coat var søn af en fisker og blev født i 1905.  Uddannet som grovsmed i 1918, begyndte han at lave skulpturer og fik en friplads på en højskole. Efter en tid som sekretær for en notar, fik han et job som dekoratør på en porcelænsfabrik i Bretagne.

I 1924 ankom han til Paris og fik plads på Académie de la Grande Chaumiere , en kunst skole for skulptører og malere. Akademiet lå i den absolut laveste ende, der var fri adgang og der blev ikke undervist efter de klassiske termer og var fri for en akademisk tilgang.

Efter endt militærtid i 1926, mødte han Auguste Fabre og Henri Bénézit og udstillede i deres galleri for  første gang under navnet Tal Coat.

Tal Coat omgik en lang række af datidens kunstnere. I 1945 efter krigen og frem til 1963 udstillede han på de største galerie i Frankrig.

I 1963 var han sammen med Joan Miro og Ubac til at stifte Maeght Foundation, hvor han designede en mosaikvæg til indgangen. I 1968 fik han Grand Prix Nationale des arts.  Han døde efter en lang karriere i 1985.

Karismatisk TAL COAT i fransk sølvramme

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev så får du besked når jeg har nye billeder i sølvrammer