fbpx

Smuk sort fransk Jielde skrivebordslampe

DKK 2,500.00

Varenummer (SKU): L 45 Varekategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

Smuk sort fransk Jielde skrivebordslampe lige til at sætte på skrivebordet. Denne lampe er matsort med lang sort ledning og nyt stik.

Jielde lampen er nok den mest traditionelle franske  industriskrivebordslampe man kan finde. De blev anvendt overalt i frankring og fås med flere armstykker, der kan af- og påmonteres efter behov. Det geniale kugleled gør at lampen kan indstilles og ændres i et utal af positioner, uden at ledningen inden i slides eller krølles.  Typisk er de malet, men tidens look har også bragt fuldstændigt rensede og metallarkerede versioner med sig. Oprindeligt var der en bordversion med et skrubeslag og en vægversion med 3 huller til fast montage i væg eller på bordet. En gang i mellem ses en oprindelig fodplade hvor foden med de 3 huller er fastgjort i.  Mange af disse lamper er i dag monteret på en bremseskive til en bil som passer fortrinligt til formålet, men denne type fødder er ikke en del af designet.

I dag produceres nye udgaver af lampen i fuldstændigt originalt design. Men der er nu alligevel et eller andet med de nye som skiller sig ud. Måske det er patinaen eller lidt andre materialer og farvevalg de gør at charmen fra en gammel lampe er at foretrække.

Se de øvrige gamle lamper på Villaverte/lamper

Historien om Jieldelampen.

Jean Louis Domecq (1920-1983) skabte Jielde, den mest robuste arbejdslampe i verden.

1950: Træt af at lede efter en pålidelig og praktisk lampe til at udstyre maskinerne i hans værksted, beslutter Jean-Louis Domecq, at designe og konstruere sin egen lampe. En lampe, der skal fungere godt under stærkt krævende omstændigheder.

1951-52: Mr. Domecq bruger 2 år på at industrialisere produktionen.

1953: Der er efterspørgsel efter en lampe, der opfylder høje industrielle krav, og Jielde-firmaet er etableret. Firmanavnet stammer fra initialerne til designeren, JLD.

1955: I den første brochure afslører Jielde detaljer om hans bemærkelsesværdige fælles konstruktion (1, 2, 3). Elektriciteten transporteres gennem samlingerne ved hjælp af en genial mekanisme, der eliminerer nødvendigheden af ledninger. I første halvdel af det foregående århundrede skete der mange ulykker på grund af brud på kabler, forårsaget af manglende tilstedeværelse af holdbare syntetiske isoleringsmaterialer.

1961: Den uforgængelige “Standard” (Socle Standard, Equerre, Bras, Bloc-Réflecteur, komponenter), som kunderne er begyndt at kalde det, forlader Jielde-værkstedet, for at udstyre flere og flere designafdelingsborde.

1987: Loftkollektionen oprettes. Ved designmæssigt at løfte udseendet og fornemmelsen af den originale lampe til at opfylde standarderne for krævende moderne forbrugere, giver denne nye designlinje alle mulighed for at nyde de industriindspirerede Jielde-belysningsobjekter i deres hjem og arbejdsmiljøer.

2001: Jielde-firmaet udvides til lande over hele verden. Repræsentanter i Europa og Japan er for nylig sammen med Jielde USA, distributør for Nordamerika.

2006: Signal Collection introduceres som en mindre, farverig version, perfekt til hjemmemiljøet.

2010: Augustin modellen introduceres og er hurtigt blevet en del af Jielde-familien, fra konstruktion til paletten med tilgængelige farver. Austion modellens ophæng findes i 4 størrelser.

Jielde-lamper anerkendes for at være ikoniske stykker af industriel fransk kunst, de er håndlavet i Lyon, Frankrig med den samme originale ånd.

Kilde Jielde