fbpx

Louis Philippe sølvspejl med perlekant

DKK 8,900.00

Solgt

Varenummer (SKU): S 20 Varekategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

Stort Fransk Louis Philippe Sølvspejl med perlekant fundet i Frankrig. Når vi taler fransk antik og hele stilen bag moderne boligindretning, kommer man ikke uden om disse spejle. Fra de helt små sølvspejle på 50x 35 cm til de helt store på over 2 meter med store kroner med våbenskjolde , vinsymboler og frugtbarhedssymboler passe de simpelthen bare ind overalt i tidens boligindretning hvor man ønsker at blande nyt og gammelt naturligvis. De små hænges på vægen, mens de store ofte står på kommoden eller vitrinen. Sæt et par gamle franske kirkelyssestager på hver side som vist på billederne.

Louis Philippe spejle er kvalitet og håndværk.

Spejlene er bygget op over en træramme som er belagt med en gipsagstøbning lige som stukken i loftet. Gipsen er herefter malet med en harepiksbaseret maling som oftest er sort eller rød. Når denne lim fugtes klæber man sølvbelægning til rammen, lige som når der lægges bladguld på døre og paneler. Afslutningsvis er sølvet blevet beskyttet med en lak. Mange bliver overraskede over vægten af disse smukke spejle. Det skyldes dels de meget tykke glas overflader, men også at de er lavet med gammeldags teknik hvor man har brugt kviksølv på bagsiden. Det er kviksølvet der krakkelerer lidt på nogle gamle spejle og giver den helt fantastiske patina.  Kun de bedste håndværkere kunne udføre dette arbejde. De største samlinger af Louis Philippe spejle ses på Louvre i spejlsalen med franske sølvspejle.

Vedligehold af franske Louis Philippe spejle.

Når du anskaffer dig et antikt fransk Louis Philippe Spejl er det vigtigt at du ikke rengører eler på anden måde påfører sålvbelægningen med vand. Du må heller ikek forsøge at pudse den med pudsekrem eller lignende. Hele spejlet skal tørres af med en helt tør klud. Glasset kan ed stor forsigtighed pudses med sprit hvor spritten kommer på kluden – aldrig direkte på spejlet idet spritten kan løbe og ødelægge sølvbelægningen.

Yderligere information

Størrelse 69 × 108 cm