fbpx

To smukt patinerede franske kirke lysestager

DKK 4,200.00

Mål: H 60 x B 45 cm.
To smukt patinerede franske kirke lysestager. De er meget fine og i rigtig god stand. Stagerne er tunge. Prisen er pr stk. Til 5 lys.

Solgt

Varenummer (SKU): Y8 Varekategori: Tags: ,

Beskrivelse

To smukt patinerede franske kirke lysestager. De franske kirkestager er oprindeligt lavet til kærter eller stearinlys, men omkring starten af år 1900 blev mange af dem udskiftet eller lavet om til elektrisk lys. Samtidigt var de oprindeligt guldbelagt, og hen ad vejen er mange af dem skiftet ud med nye. Ligeledes blev de brugt i mange katolske hjem. Derfor har der oprindeligt være en del af disse kirkelysestager i frankrig. De sidste 25 års rovdrift, hvor kirke lysestagerne er købt op af især amerikanske opkøbere, men også Skandinavien har været en stor aftager. I dag er det utroligt svært at finde originale franske kirkestager. Især ens og symmetriske par, er svære at opdrive. Stagerne er gået i arv og er dermed blevet adskilt.  Dernæst har de været relativt dyre. Parvise stager er derfor solgt enkeltvis i franske antikvitetsbutikker og herhjemme for den sags skyld. Store par der derfor et sjældent syn.

Markedet er desværre blevet oversvømmet af billige kopivarer bla. fra Kina. Med lidt opmærksomhed afsløres dette ved, at studere bunden og ved at skrue tingene lidt fra hinanden. Her ses det tydeligt, når der dukker nye gevind op.  Der kan også være svindrevner i messingen og det er helt tydeligt på nogle kopivarer, at graterne fra støbeformen ikke er fjernet. Der ligger ligesom en støbt kant eller linje, som ikke skal være der. Ofte er de fine franske motiver i form af liljer og symboler, skiftet ud med mere orientalske blomster og motiver. Ved en direkte sammenligning af en ny og en kopi, er man ikke i tvivl. Står man med den enkelte kirkestage eller andre støbte ting for den sags skyld, og er i tvivl, skal man lade den ligge.

Tilmed dig nyhedsbrevet.