fbpx

Gamle franske krukker i haven

Frankrig har tradition for at bruge store gamle krukker i haven. Vi har et stort udvalg af gamle krukker i et utal af varianter. De gamle krukker til haven har ofte en helt fantastisk patina af, at have stået ude i generationer. Find gode ideer her på siden til hvordan du anvender gamle krukker i haven. Se også vores franske havemøbler der tager sig godt udsammen med de gamle franske krukker.

Arkitekten Willy Guhl har designet en lang række af de gamle franske krukker i haven fra de helt store flade Guhl havekrukker til de mere kubistisk keglestubbe og organiske bølgeformede krukker.

gamle krukker til haven
krukker til haven
krukker til haven
krukker til haven
store krukker til haven
krukker til haven

Elegante arkitekttegnede franske havekrukker

De smukke franske havekrukker kommer i rigtigt mange former og modelle. Selv om Frankrig er fransk – fransk – fransk, har franskmændene alligevel taget den Schweiziske designer og arkitekt Willy Guhl til sig, på netop havekrukke design. Desværre er fabrikken der lavede disse krukker og mange af de andre lukket en gang i 70’erne. Derfor er der kun et begrænset antal af Willy Guhls krukker.

Hvordan bruger man de helt sore krukker ?

De store flade krukker går fra 80 cm til 2 meter i diameter. Det siger sig selv, at den skal kunne være i haven og man skal kunne komme forbi. Kodeordet er enkelthed. Når man bruger så store krukker, må der ikke være andre i nærheden, det ødelægger roen og estetikken. Om den står på græsset, på grus eller brosten og fliser er ikke så vigtigt. Der skal bare være visuelt ro omkring den. De originale krukker er lavet i fiberbeton, mens senere krukker er lavet i en tykkere beton.  

Vi så engang gennem en åben port ind i en fransk indergård, sådan en stor flad Willy Guhl havekrukke. Gården var dækket af et fladt patineret beton lag med få store revner. I kanten langs murene, voksede der lidt grønne planter op af husmuren, ala vedben der kunne klare det sparsomme lys. Midt i gården stod så denne store flade smukke havekrukke, med et ældgammelt træ midt i krukken. Træet med sin krone svævede midt i rummet, som en stor organisk parsol.  Fotografiet er desværre gået tabt, ellers var det kommet med her.

 

 

 

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

15 + 7 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489