fbpx
Gamle kludetæpper

Gamle Svenske Kludetæpper

Gamle svenske kludetæpper passer ind overalt i din bolig. De lyse farver passer perfekt til moderne boligindretning. De er praktiske, lette at ryste og kan vaskes i vaskemaskinen. Jeg bruge dem selv i køkkenet, i entre og gang. De passer i børneværelset og i hele sommerhuset.

Fra at være bondetæpper på landet i Sverige er Kludetæpper i dag tæt på at være status symboler og har signalværdi i boligindretningen. Gamle Svensk kludetæpper hygger på smukke trægulve og gangarealer i boligen. HVis du kan lide gamle brugte svenske kludetæpper så må du også se mine gamle og antikke svenske møbler.

Historien

Historien: Trasmattor – kludetæpper – har ligget på gulvene i torp og på herregårde, i køkkener og i de fine stuer overalt i Sverige. Gamle kludetæpper blev lavet af de klude og det stof som var tilgængeligt, og kunsten at væve gik i arv fra mor til datter.

Før i tiden måtte man ikke smide noget væk som kunne genanvendes, alt kunne gøre nytte. Dette gjaldt også gamle klude, nedslidt tøj og udtjent stof fra husholdningen. Overalt på landet i Sverige kunne man støde på kludehandlere, som rejste rundt til hjemmene for at købe aflagte tekstiler, som de igen solgte videre til papirindustrien, og som blev anvendt i produktionen af papir.

Men i midten af 1800-tallet forandredes produktionsprocessen på papirfabrikkerne. Træmasse blev den moderne råvare til papirproduktion, og efterspørgslen efter tekstilmasse mindskedes.

Kludetæppets historie startede omtrent ved denne tid. Den begyndte ikke i de små torp og bondegårdene, men på herregårde, slotte og i fornemmere hjem. Der havde man store sale og og rum, som blev møbleret specielt til højtider, helligdage og gæster. Gamle smukke svenske kludetæpper er blev statussymboler. Efterhånden bredte moden med kludetæpper sig. fortsættter… her Historien:

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

12 + 5 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489