fbpx

UDELIV

 

Udeliv med gamle franske havekrukker, provencekrukker og gamle franske havemøbler.

Udeliv med gamle franske havekrukker , provencekrukker og gamle franske havemøbler.

Frankrig har tradition for store havekrukker, og har et stort udvalg af gamle havekrukker i et utal af varianter. De gamle krukker har ofte en helt fantastisk patina af, at have stået ude i generationer.  Krukkerne skal passe til det sted de skal stå i haven, udestuen, drivhuset eller måske indendørs.

Jeg er specielt glad for de store flade havekrukker. Den største jeg har haft har nok være 1,2 meter i diameter, mens det er mere normalt at finde dem i op til 80 – 100 mm. Sådan en stor havekrukke gør det ud for et helt bed og passer perfekt ind på store terrasser eller i indkørsler. Men også på græsplænen ser det flot ud, med et svævende bed fyldt af blomster eller lavendel.

Willy Guhl

Franskmændene er meget glade for den alsidige  arkitekt Willy Guhl. Flere af mine franske havekrukker af designet af ham, f.eks. de store falde og de koniske keglestuppe, Men han har også lavet flere andre mere moderne faconner.

Provencekrukker.

Disse smukke krukker og store fade i den velkendte gule galssur fås i mange størrelser. Oprindeligt er de brugt til opbevaring af fødevarer, men krukkerne er så populære at de har overlevet konservesdåser og plastikkrukker. Selv nye krukker kan efter manges mening ikke kunkurrere på skønheden.

Gamle Franske havemøbler.

De runde franske cafeborde er et varemærke for det franske udeliv. Med to klapstole og to kopper kaffe i solen, så behøver du næsten ikke mere. Blot synet af sådan et sæt, giver stemning i ethvert hjørne af haven eller boligen.

Nogle haveborde kan klappes sammen, mens andre har et smukt treben der pryder. Der er simpelhen ingen grænser for anvendelse af disse borde. En ekstra fordel ved de gamle borde er, at det gamle jern næsten ikke indeholder kul, hvilket gør, at de stort set ikke ruster og meget let kan renoveres med “Hammelak“. Denne maling fungere både som rustbeskytter og overfladebeskyttelse. Fås i farvehandlen og er let at arbejde med.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

13 + 14 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489