fbpx

Gamle franske lamper

Gamle franske sakselamper, Jielde Lamper og bordlamper og loftlamper i utallige varianter. Se de smukke gamle franske lamper fra industrien og franske hjem. Disse gamle franske lamper giver et personligt udtryk og understreger din personlige boligstil.

Husk at tilmede dig mit nyhedsbrev hvis du vil først i køen, når der er nye varer. Du kan altid melde dig af igen, og jeg sender kun, når der er nye varer.

Jielde lampe fra Villaverte

Historien om Jieldelampen

Jean Louis Domecq (1920-1983) skabte Jielde, den mest robuste arbejdslampe i verden.

1950: Træt af at lede efter en pålidelig og praktisk lampe til at udstyre maskinerne i hans værksted, beslutter Jean-Louis Domecq, at designe og konstruere sin egen lampe. En lampe, der skal fungere godt under stærkt krævende omstændigheder.

1951-52: Mr. Domecq bruger 2 år på at industrialisere produktionen.

1953: Der er efterspørgsel efter en lampe, der opfylder høje industrielle krav, og Jielde-firmaet er etableret. Firmanavnet stammer fra initialerne til designeren, JLD.

1955: I den første brochure afslører Jielde detaljer om hans bemærkelsesværdige fælles konstruktion (1, 2, 3). Elektriciteten transporteres gennem samlingerne ved hjælp af en genial mekanisme, der eliminerer nødvendigheden af ledninger. I første halvdel af det foregående århundrede skete der mange ulykker på grund af brud på kabler, forårsaget af manglende tilstedeværelse af holdbare syntetiske isoleringsmaterialer.

1961: Den uforgængelige “Standard” (Socle Standard, Equerre, Bras, Bloc-Réflecteur, komponenter), som kunderne er begyndt at kalde det, forlader Jielde-værkstedet, for at udstyre flere og flere designafdelingsborde.

1987: Loftkollektionen oprettes. Ved designmæssigt at løfte udseendet og fornemmelsen af den originale lampe til at opfylde standarderne for krævende moderne forbrugere, giver denne nye designlinje alle mulighed for at nyde de industriindspirerede Jielde-belysningsobjekter i deres hjem og arbejdsmiljøer.

2001: Jielde-firmaet udvides til lande over hele verden. Repræsentanter i Europa og Japan er for nylig sammen med Jielde USA, distributør for Nordamerika.

2006: Signal Collection introduceres som en mindre, farverig version, perfekt til hjemmemiljøet.

2010: Augustin modellen introduceres og er hurtigt blevet en del af Jielde-familien, fra konstruktion til paletten med tilgængelige farver. Austion modellens ophæng findes i 4 størrelser.

Jielde-lamper anerkendes for at være ikoniske stykker af industriel fransk kunst, de er håndlavet i Lyon, Frankrig med den samme originale ånd.

Kilde: Jielde

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

5 + 6 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489