fbpx

Gamle franske prismelysekroner

Antikke gamle franske prismelysekroner fra flere århundreder. Sjældne antikke 1800 hundredetals kroner fra før elektriciteten kom til, start 1900 tals kroner med indbygget strøm i centerrør og midt 1900 tals ringkroner med prismekæder.

Husk at tilmede dig mit nyhedsbrev hvis du vil først i køen, når der er nye varer. Du kan altid melde dig af igen, og jeg sender kun, når der er nye varer.

Antik fransk lysekroner

Antik fransk lysekrone fra slut 1800 tallet.

Stellet i lampen er et bøjlestel, hvor hver arm består af en bøjle, der går fra top til bund i lampen. Ledningerne føres frem langs hver arm. Dette er de ælste typer, hvor de første er helt uden ledninger, og de senere har ledningerne uden på, mens enklet har ledningerne inde i stellet.

Prismerne er håndlavet og hullerne er koniske. Disse gamle glas indeholder ofte bly og har et helt specielt flot skær lige som gamle drikeglas.  De farvede prismer er ligeledes noget mørkere end de senere prismer.

fransk prismelysekrone

Antik fransk prismelysekrone fra start 1900 tallet

Denne type krone har et stel med et centerrør skjult i et glasprismerør. Messingrøret bær de enkelte sæt af arme, og ledningen er skjult i røret, hvorfra ledningerne er ført ud i de enkelt arme. Ledningerne kan ligge inden i eller uden på armene.

Prismerne er på de tidlige håndlavede og varme i gløden med konsike huller, mens de senere er mere klare i glasset og med lige støbte huller. Fordelen ved de nye masseproducerede klare prismer er at de spredet lyset bedre, mens de håndlavede er lidt mere hyggelige.

Ringlysekrone med prismer

Gammel fransk prismelysekrone med stel af bærende ringe.

Denne type er af nyere dato fra midt 1900 og frem til i dag. Alderen vurderes primært på typen af fatninger og på ledningerne. Dog kan de let være renoveret, så det er lidt svært at fastslå den præcise alder. Kronerne er ofte dekoreret på messingringene med forskellige mønstre, der også afslører alder og kvalitet. Såvel som antal, typen og kvaliteten af  prismerne afslører alderen.

Glaslysekrone

Antik fransk glaslysekrone med glasprismekæder.

også kaldet en glasposelysekrone, fordi prismerne danner en pose under glaskublen i toppen. Typisk kun en lyskilde, der er monteret i toppen af kronen.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

4 + 14 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489