fbpx

Gammel PORCELÆN

Gammelt fransk porcelæn, cafeskåle, salatskåle, fade og meget mere. Smukt patineret porcelæn personligt udvalgt på markeder og i Brocante butikker. Gammelt fransk porcelæn har en helt speciel  formgivning og udstråling af en svunden tid med ro og charme. 

Gammelt porcelæn fra Frankrig og Sverige.

Gammelt porcelæn fra Frankrig har en helt speciel æstetisk effekt på din borddækning og indretning. Jeg bruger selv udelukkende fransk porcelæn til fade og skåle. I hverdag som til fest, tager maden sig altid bedst ud, når den serveres i elegante skåle eller flotte fade.

De franske fade til fisk, kød og ikke mindst kager er ligesom designet til at sætte rammen om maden. Jeg foretrækker hvidt porcelæn til måltidet, mens musselmalet er rillet porcelæn passer perfekt til kager og deserter.

De franske cafeskåle er ofte til pynt, men jeg bruger dem også til snack får maden og “goodies” til kaffen og på sofabordet.

Franske cafeskåle

Gamle franske cafeskåle komme i alle farver, mønstre og størrelser.  Mange har stempler fra producenten i bunden. Alder og patina afslører næsten sig selv. De ældste og finest dekorerede nænner man næsten ikke at bruge. De er sarte og fine i dekoreringen og patinaen, med de fine tynde revner afslørerer de mange gange et par hænder har varmet sig på siderne.

Gammelt hvidt porcelæn

Det gamle franske hvide porcelæn med let gullig patina og fine revner i galssuren har mange skønnen former og anvendelsesområder. Suppeterriner, fiskefade, salatskåle, lagkagefade og tallerkner i stakkevis. De kan være meget gamle og er smukke som pynt. Nyere varianter pynter smukt til borddækningen og servering af lækker mad.

Fransk musselmalet porcelæn

Fransk musselmalet porcelæn ligner til forveksling det danske. Forskellen ligger i detaljerne og på stemplerne i bunden. I denn kategori samler jeg også andre håndmalede franske mønstre som jeg desværre ikke kender navnene på men smuke er de.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

14 + 11 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489