fbpx

Køb smukke franske lysestager hos Villaverte

Køb smukke franske lysestager hos Villaverte. Antikke gamle kirkelysestager, tinlysestager, sølvlysestager. De smukke franske lysestager har en meget fin patina og er alle i god stand. Hentet på markeder i Frankring

Tilmeld dig Nyhedsbrevet og få besked når jeg lægger nye lysestager på siden

Smukke Franske lysestager.

Kirkestager.

Gamle fransk kirkestager udgør en særlig del af den franske kultur og religion. De er lavet af bronze og forgyldt med bladguld. De er lavet fra helt små stager med 1 lyseholder til meget store stager med op til 12 lys.  Stagerne står typisk på en trebenet fod. Herfra skyder en stamme op, der typisk kan forgren sig i flere stammer og sidegrene med blade og blomster i metal eller i opalline eller porcelæn.

Den trebenede fod er et symbol på treenigheden. Blomster, korn og drueklaser er symbol på frugtbarheden. Blomsterne er typisk fransk liljer, franske roser og blomsterknopper.

Tidsperioden er 1850 – 1950 og har dels stået i kirkerne, men er også blevet brugt i private hjem med husaltre og lokale kapeller.

Barok lysestager.

De fransk barok lysestager har typisk en 8 kantet fod og tilsvarende 8 kantede stød på selve stammen og er lavet af tin, messing, pletsølv eller sølv. ca . 1750

Rokokko lysestager.

Rokokko lysestagerne er mere runde i bunden med riflede snoninger slut 1770

 

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

4 + 8 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489