fbpx

L-Lysestager

Antikke Franske Lysestager

Franske sølv lysestager

Smukke gamle franske stager i pletsølv eller rent sølv, går klart ind på førstepladsen i ethvert hjem. Uanset stil sætter de straks niveauet og signalerer overskud og enkelthed.

Antikke tin lysestager

Smukke antikke franske lysesstager in tin giver et afdæmpet sikket look i din boligindretning. De hygger og kan placeres overalt. Selv uden lys er de meget dekorative.

Antikke franske kirkestager

Gamle fransk kirkestager udgør en særlig del af den franske kultur og religion. De er lavet af bronze og forgyldt med bladguld. De er lavet fra helt små stager med 1 lyseholder til meget store stager med op til 12 lys.  Stagerne står typisk på en trebenet fod. Herfra skyder en stamme op, der typisk kan forgren sig i flere stammer og sidegrene med blade og blomster i metal eller i opalline eller porcelæn.

Den trebenede fod er et symbol på treenigheden. Blomster, korn og drueklaser er symbol på frugtbarheden. Blomsterne er typisk fransk liljer, franske roser og blomsterknopper.

Tidsperioden er 1850 – 1950 og har dels stået i kirkerne, men er også blevet brugt i private hjem med husaltre og lokale kapeller.

Antikke franske lysestager i fattigmandssølv

Fattigmandssølv er glas, der blev blæst som dobbelt vægget glas. Derefter er det forsølvet mellem lagene med en flydende forsølvningsopløsning og forseglet.

Se de øvrige varer i fattigmandssølv her

Se mere om fattigmands sølv her.

Viser alle 5 resultater