fbpx

P-alt porcelæn

Gammel porcelæn fra Frankrig og Sverige.

Gammel porcelæn fra Frankrig har en helt speciel æstetisk effekt på din borddækning og indretning. Jeg bruger selv udelukkende fransk porcelæn til fade og skåle. I hverdag som til fest, tager maden sig altid bedst ud, når den serveres i elegante skåle eller flotte fade.

De franske fade til fisk, kød og ikke mindst kager er ligesom designet til at sætte rammen om maden. Jeg foretrækker hvidt porcelæn til måltidet, mens musselmalet er rillet porcelæn passer perfekt til kager og deserter.

De franske cafeskåle er ofte til pynt, men jeg bruger dem også til snack får maden og “goodies” til kaffen og på sofabordet.

Franske cafeskåle

Gamle franske cafeskåle komme i alle farver, mønstre og størrelser.  Mange har stempler fra producenten i bunden. Alder og patina afslører næsten sig selv. De ældste og finest dekorerede nænner man næsten ikke at bruge. De er sarte og fine i dekoreringen og patinaen, med de fine tynde revner afslørerer de mange gange et par hænder har varmet sig på siderne.

Gammelt hvidt porcelæn

Det gamle franske hvide porcelæn med let gullig patina og fine revner i galssuren har mange skønnen former og anvendelsesområder. Suppeterriner, fiskefade, salatskåle, lagkagefade og tallerkner i stakkevis. De kan være meget gamle og er smukke som pynt. Nyere varianter pynter smukt til borddækningen og servering af lækker mad.

Fransk musselmalet porcelæn

Fransk musselmalet porcelæn ligner til forveksling det danske. Forskellen ligger i detaljerne og på stemplerne i bunden. I denn kategori samler jeg også andre håndmalede franske mønstre som jeg desværre ikke kender navnene på men smuke er de.

Viser 1–9 af 72 resultater