fbpx

U-Havekrukker

Elegante arkitekttegnede franske havekrukker

De smukke franske havekrukker kommer i rigtigt mange former og modelle. Selv om Frankrig er fransk – fransk – fransk, har franskmændene aligevel taget den Schweiziske designer og arkitekt Willy Guhl til sig på netop havekrukke design. Desværre er fabrikken der lavede disse krukker og mange af de andre lukket en gang i 70’erne. Derfor er der kun et begrænset antal af Willy Guhls krukker.

Hvordan bruger man de helt sore krukker ?

De store flade krukker går fra 80 cm til 2 meter i diameter. Det siger sig selv, at den skal kunne være i haven og man skal kunne komme forbi. Kodeordet er enkelthed. Når man bruger så store krukker, må der ikke være andre i nærheden, det ødelægger roen og estetikken. Om den står på græsset, på grus eller brosten og fliser er ikke så vigtigt. Der skal bare være visuelt ro omkring den.

Vi så engang gennem en åben port i en fransk indergår, sådan en stor flad Willy Guhl havekrukke. Gården var dækket af et fladt patineret  beton lag med få store revner. I kanten langs murene voskede der lidt grønne planter op af husmuren, ala. vedben el. der kunne klare det sparsomme lys. Midt i gården stod så denne store falde smukke havekrukke med et ældgammelt træ midt i krukken. Træet med sin krone svævede midt i rummet som en stor organisk parsol.  Billedet er desværre gået tabt, ellers var det kommet med her.

Viser 1–9 af 24 resultater