fbpx

S-Alle spejle

Antikke Franske sølvspejle

Antikke Franske sølvspejle – Louis Philippe Sølvspejl og gamle antikke franske spejle. Anvend dem overalt i din bolig, de smukke sølvrammer er meget forskellige med indgraverede blade og mønstre. Patinaen er  aldrig ens på to antkke spejle, hverken på sølvrammen eller på spejlglasset.

Franske Louis Philippe Sølvspejle.

Når vi taler fransk antik og hele stilen bag moderne boligindretning, kommer man ikke uden om disse spejle. Fra helt små sølvspejle på 50x 35 cm til de helt store på over 2 meter, med store kroner med våbenskjolde , vinsymboler og frugtbarhedssymboler, så  passer de simpelthen bare ind overalt i tidens boligindretning. De små hænges på vægen, mens de store ofte står på kommoden eller vitrinen. Sæt et par gamle franske kirkelyssestager på hver side som vist på billederne.

Spejlenes opbygning

Spejlene er bygget op over en træramme, som er belagt med en gipsagtig støbning lige som stukken i loftet. Gipsen er herefter malet med en harepiksbaseret lim, som oftest er sort eller rød. Når denne lim fugtes, klæber man sølvbelægning til rammen, ligesom når der lægges bladguld på døre og paneler. Afslutningsvis er sølvet blevet beskyttet med en lak.

Spejlenes oprindelse

Spejlene er oprindeligt fra Frankrig hvor de er udviklet under kong Louis Philippe 1830-1848. På Kongeslottet i Versailles er der to sale, et med guldspejle og et med sølvspejle. Finere kunne det ikke blive og adlen og alle der var noget ved musikken måtte have disse spejle. Se mere om Kong Louis Philippe der lagde navn til en en stilart, der stadig værdsættes den dag i dag.

Villaverte og de antikke franske  sølvspejle.

Jeg finder de gamle smukke antikke fransk spejle hos specialforhandlere og på professionelle markeder i frankrig. Ofte er de beskadiget og skal renoveres.  Det er et stor arbejde og kræver omhu og stor tålmodighed og udføres kun af få firmaer i Danmark.

Viser 1–9 af 12 resultater