fbpx

Antik fransk Louis Philippe sølvspejl – 58 x 45 cm

kr. 3,900.00

Franske Louis Philippe Sølvspejle

Store Franske Louis Philippe Sølvspejle. Når vi taler fransk antik og hele stilen bag moderne boligindretning, kommer man ikke uden om disse spejle. Fra helt små sølvspejle på 50x 35 cm til de helt store på over 2 meter, med store kroner med våbenskjolde , vinsymboler og frugtbarhedssymboler, så  passer de simpelthen bare ind overalt i tidens boligindretning. De små hænges på vægen, mens de store ofte står på kommoden eller vitrinen.

Louis Philippe spejle er kvalitet og håndværk.

Spejlene er bygget op over en træramme, som er belagt med en gipsagtig støbning lige som stukken i loftet. Gipsen er herefter malet med en harepiksbaseret maling, som oftest er sort eller rød. Når denne lim fugtes, klæber man sølvbelægning til rammen, lige som når der lægges bladguld på døre og paneler. Afslutningsvis er sølvet blevet beskyttet med en lak. Mange bliver overraskede over vægten af disse smukke spejle. Det skyldes dels de meget tykke glas overflader, men også at de er lavet med gammeldags teknik, hvor man har brugt kviksølv på bagsiden. Det er kviksølvet der krakelerer lidt på nogle gamle spejle og giver den helt fantastiske patina.  Kun de bedste håndværkere kunne udføre dette arbejde. De største samlinger af Louis Philippe spejle ses på Louvre i spejlsalen med franske sølvspejle.

Vedligehold af franske Louis Philippe spejle.

Når du anskaffer dig et antikt fransk Louis Philippe Spejl, er det vigtigt at du ikke rengører eller på anden måde påfører sølvbelægningen med vand. Du må heller ikke forsøge at pudse dem med pudsecreme eller lignende. Hele spejlet skal tørres af med en helt tør klud. Glasset kan evt. med stor forsigtighed pudses med sprit, hvor spritten kommer på kluden – aldrig direkte på spejlet, idet spritten kan løbe og ødelægge sølvbelægningen på rammen.

 

Beskrivelse

Antik fransk Louis Philippe sølvspejl – 58 x 45 cm

Mål 58 cm x 45 cm.

Originalt gammelt spejl og sølvramme.