fbpx

ALECHINSKY

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Pierre Alechinsky

Pierre Alechinsky

Pierre Alechinsky er en belgisk kunstner, og er i Danmark er mest kendt for at være en del af COBRA-gruppen. Alechinsky har boet og arbejdet i Frankrig siden 1951. Han er alsidig i sin kunst inden for kunstmaling, radering, tegner, gravør, filmproduktion, skribent, illustrator og keramik.

Karriere og udstillinger

I 1944 begyndte han på Kunstakademiet i Bruxelles, hvor han studerede illustrationsteknikker, trykning og fotografi. I 1949 tilsluttede Asger Jorn i COBRA-gruppen. Han rejste i 1951 til Paris for at studere trykketeknik.

I 1954 havde han sin første udstilling i Paris og begyndte at interessere sig for orientalsk kalligrafi. I begyndelsen af 1950’erne var han korrespondent i Paris for den japanske avis Bokubi. I 1955 rejste han til Japan med sin kone. Han lavede udstillingen Night i 1952 ved Ohara Museum, Kurashiki, og indspillede filmen Japanese Calligraphy.

I 1960 havde Alechinsky udstillet i London, Bern og på Biennalen i Venedig, i Pittsburgh, New York,

Alechinskys internationale karriere fortsatte gennem 1970’erne, og i 1983 blev han professor i malerkunst ved École nationale supérieure des Beaux-Arts i Paris. I 1994 tildeltes Alechinsky et æresdoktorat ved det frie universitet i Bruxelles.

Permanente samlinger

Alechinskys værker findes i samlingerne på:

Tate Gallery I London

Museum of Modern Art

Walker Art Center

Galerie Birch

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

4 + 4 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489