fbpx

PICASSO Litografier i antikke sølvrammer

Picassos litografier og plakater er uendeligt forskellige. Hans mange perioder og alsidige tilgange til teknik og stilarter, viser hvor stor en kunstner Picasso er.  De gamle franske vintage sølvrammer passer rigtig fint til hans mange stregtegninger og litografiske tryk, men også hans mere kulørte værker løftes af en antik sølvramme.

Picasso litografier fra Villaverte

Pablo Picasso

Picasso fik lavet litografier af mange af sine stregtegninger, plakater og billedkunsværker. Mange er nummeret og signeret, mens der også er lavet usignerede og litografiske tryk med trykte underskrifter.

Han var Fransk kunstmaler og blev født 25. oktober 1881 i Mallaga og døde den 8. april 1973 i Mougins i Frankrig.

Picasso anses for at være en af det 20. århundredes største malere og en af stilskaberne inden for moderne kunst. Sammen med Georges Braque grundlagde han kubismen. Picasso malede gennem sin karriere i mange forskellige stilarter og lavede også skulpturer. Kendt er hans “blå periode”.

Pablo Picasso’s start og succes

Picasso havde det svært i skolen fordi han var ordblind. De vanskeligheder var dog også med til at skabe hans malerier, idet Picasso malede tingene, som han så eller følte dem, og hans stil var uden tvivl påvirket af hans ordblindhed.

Picassos mest berømte værk anses for at være maleriet Guernica – en afbildning af tyske flys bombning af byen Guernica under Den Spanske Borgerkrig. Picassos unikke udtryk og indflydelse på det 20. århundredes kunsthistorie har gjort hans billeder uhyre eftertragtede.

Således blev maleriet Garçon à la Pipe (1905) i 2004 solgt for en rekordpris på $ 104 millioner – en pris der siden er overgået af Gustav Klimts maleri Portræt af Adele Bloch-Bauer I, der blev solgt for $ 135 millioner i 2006 og Jackson Pollocks maleri No. 5, 1948, der blev solgt for $ 140 millioner i november 2006.

Picassos maleri Les Demoiselles d’Avignon (Frøknerne fra Avignon) markerede med sit originale formsprog en afgørende transformation i den abstrakte billedekunst. I starten blev billedet ikke anerkendt, og kritikken var stor. Senere købte Moma (Museum of Modern Art) det og blåstemplede det.

Der er lavet en animeret kortfilm over Picassos mest kendte maleri, Guernica.

Picasso litografier i antikke sølvrammer

Villa Verte finder de gamle Picasso litografier og litografiske tryk og matcher dem op med antikke franske sølvrammer og laver nyt passepartout. Disse rammer er efterhånden sjældne og svære at finde.  De er belagt med bladsølv og er ofte patineret og har mindre fejl og skader. Jeg synes det giver rammerne et ekstra unikt touch og jeg matcher de gamle antikke vintage sølvrammer op med det enkelte kunstværk, så det danner en smuk helhed.

Se det hele her

Se også mine uindrammede litografier og plakater

Eller de andre kunstnere til salg på Villaverte

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

15 + 4 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489