fbpx

BRAQUE

Braque litografier i gamle Franske vintage sølvrammer. 

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Georges Braque litografier fra Villaverte

Georges Braque

Georges Braque  blev født 13. maj 1882 i Argenteuil, Val-d’Oise, Frankrig, og døde 31. august 1963 i Paris, Frankrig. Han var en fransk maler og skulptør. Han og Pablo Picasso grundlagde kubismen.

Braque voksede op i Le Havre i en familie af bygningsmalere og blev selv uddannet maler. Fra ca. 1897 til 1899 fik han aftenundervisning på den lokale kunstskole. Han fik svendebrev som dekorationsmaler i Paris i 1901. Året efter besøgte han Académie Humbert, hvor han var til 1904.

Det tidlige arbejde.

Braques tidlige arbejder var impressionistiske, men hurtigt begyndte han at male i fauvistisk stil. I 1907 udstillede han værker i denne stil i Salon des Indépendants. Han malede bl.a. sammen med Henri Matisse, Raoul Dufy, Othon Friesz og Andre Derain. Han var desuden inspireret af Maurice Vlaminck.

Perspektiver.

Fra 1908 viste hans billeder en drejning mod geometri og simultanperspektiv. Han gik således imod renæssancens centralperspektivistiske billedkomposition og undersøgte nøje lysets betydning for perspektivet samt hvilke maleriske hjælpemidler, kunstneren havde til sin rådighed.

Han syntes efterhånden at sætte spørgsmålstegn ved de fleste tidligere ‘sandheder’: han kunne fremstille en arkitektonisk struktur som en kubus, der blev skyggelagt, sådan at den virkede flad og tredimensionel samtidig. Samarbejdet med Pablo Picasso begyndte i 1909. Han havde søgt svar på de samme problemer og kaldte sin stil for analytisk kubisme. Den var præget af neutrale farver og komplekse former.

Papier Collé

I 1911 introducerede Braque fragmenter af ord og tal i sine kompositioner, og i 1912 anvendte han avis- og tapetstykker på lærredet og opfandt derved teknikken papier collé, der var forløberen for collagen.

Se mere om Georges Braque her

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Villavertes nyhedsbrev og få besked, når vi har nye og spændende varer og stærke tilbud. Vi sender mails ud ca en gang om måneden.

RING ELLER SEND OS EN MAIL 

10 + 10 =

ADRESSE

Ole Steffens Vej 5, 1.
2930 Klampenborg
Danmark

KONTAKT

+45 30271179
pernille@villaverte.dk
CVR-nr 31531489